In English


Start    Om Laserimage AB    Lasersystem    Lasershow    Galleri    Nyheter    Kontakt   
   Start > Nyheter
  Nyheter
Start
Om Laserimage AB
Lasersystem
Lasershow
Galleri
Nyheter
Kontakt

NYHETER

WKND LOGO_0.png2014-08-17 Weekend Festival 2014 Helsingfors (Finland)
Weekend Festival blev nyligen framröstade som den bästa festivelen i Finland och vi förstår varför. Den sedan tidigt slutsålda festivalen var extremt välorganiserad, line-up:en med artister av artister var mycket bra med artister som Afrojack, Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike, Brennan Heart, Martin Garrix, Showtek, Knife Party, Hardwell och Deadmau5. Scendesignen var spektakulär med ljud och ljus i världsklass och hela 22 stycken fullfärgslasersystem ifrån Laserimage som styrdes live med en Dreamlaser Controller.

Laserimage WKND-1.png

Laserimage WKND-2.png

2014-08-03 Big Slap 2014 Malmö
Big Slap -1.png

Summersound logo.png2014-07-21 SummerSound Festival 2014 Helsingfors (Finland)
Under 3 dagar fylldes Mässcentrum (Messekeskus) i Helsingfors med gäster för att få uppleva en show och en artistline-up som är svåröverträffad. På scenen stod inga mindre än bl.a. Alex Kunnari, Avicii, Axwell, Benny Benassi, Dash Berlin, Markus Schulz, Paul Oakenfold, Paul van Dyk och Tiësto.

Vi fick återigen förtroendet att leverera lasereffekterna till festivalens huvudscen. För att skapa en mäktig show som kunde matcha övrig teknik fick vi leverera tio fullfärgslasersystem som styrdes via en Dreamlaser Controller. Vi tackar Summer Sound samt alla artister för en oförglömlig festival och hoppas att vi ses igen 2015.

Laserimage Summersound-1.png
Foto: www.sessions2.com

Laserimage Summersound-2.png
Foto: www.sessions2.com

Laserimage Summersound-3.png
Foto: www.sessions2.com

2014-06-29 Bråvalla Festivalen 2014 Norrköping
Laserimage Bråvalla.png
Foto: www.paxengstrom.se


När FKP Scorpio arrangerade Bråvalla för andra året i rad lyckades de locka till sig över 56 000 besökare. Flera artister behövde laserteknik/tekniker och vi hjälpte bl.a. Axwell Λ Ingrosso för deras episka avslut av festivalen där de verkligen ville ha laser som syns.

Till Axwell Λ Ingrosso fick vi leverera 9 stycken DL12 RGB med tillhörande QM2000 Net från Pangolin, en Laser Safety Officer för att ha ständig kommunikation med flygledningen för berörda flygplatser då laserstrålarna lyste från festivalen mot flygplatsen samt rökmaskiner för att täcka hela festivalområdet med en perfekt haze. Tack för förtroendet och hoppas vi får komma tillbaka nästa år.

SB.png2014-06-15 Summerburst 2014 Göteborg/Stockholm
Summerburst behöver knappast någon vidare presentation utan är idag Sveriges största festival och den utomhusfestival som lockar totalt flest antal gäster. För årets upplaga lyckades arrangören SPG Live sälja ut både Ullevi 2 gånger och det stora området på Gärdet i Stockholm 2 gånger. Nytt för i år var också Orion Arena för de lite hårdare musikstilarna.

Vi fick leverera laserteknik till båda scenerna och storheter som Tiësto, David Guetta, Calvin Harris, Hardwell och Steve Angello.

Laserimage Summerburst-1.png
Foto: www.stureplan.se

Laserimage Summerburst-2.png
Foto: www.stureplan.se

Guetta Logo.png2014-06-15 David Guetta Tallin (Estland)
När David Guetta kom till Tallin (Riga) under hans turné krävde hans rider fullfärgslasrar med hög effekt och som så många gånger tidigare då David Guetta uppträtt i Norra Europa fick vi äran att ordna lasereffekterna till denna EDM-gigant.

DDJA_Logo_2014_black2.png2014-06-09 DDJA 2014 Köpenhamn (Danmark)
Danish Deejay Awards är sedan flera år tillbaka Danmarks största TV-sända Awardshow och Laserimage fick återigen komma till Danmark för att leverera lasereffekterna. Bland årets vinnare fanns bl.a. Pegboard Nerds, Kongsted, Pharfar, Daft Punk feat. Pharrell samt Laurent Garnier.

För att se ett par klipp från årets gala besök vårt videogalleri.

2014-05-18 Senab De5ignwalk 2014 (Sverige/Norge)

2014-05-18 Russ 2014 Oslo/Stavanger (Norge)

Size in the park.png2014-05-17 Size in the Park Stockholm
Steven Angello och SPG Live slog på stora trumman när de arrangerade Size in the Park Stockholm. Kungsträdgården var fylld till bredden när Steve Angello (tidigare medlem av Swedish House Mafia) uppträdde lördagen den 17 maj.

Steve Angello är inte den som sparar på effekterna under hans konserter utan han beställde in 8 stycken kraftiga fullfärgslasersystem samt rökmaskiner för att fylla hela Kungsträdgården med rök.

För mer info besök: http://sizeinthepark.com// och för att se en videoupptagning från spelningen besök vårt videogalleri.

Size in the park-1.png
Foto: Stureplan.se

Size in the park-2.png
Foto: Stureplan.se

Melodifestivalen logo.png2014-02-09 Melodifestivalen 2014 - Little Great Things
När bandet Little Great Things skulle uppträda i årets upplaga av melodifestivalen önskade de sig någonting extra, de önskade en lasershow som verkligen syns i TV. Vi fick då i uppdrag att tillsammans med ljusdesigners på SVT ta fram lasereffekter som passade musiken samt hade hög synbarhet både i TV-rutan och för publiken på plats.

Valet föll på våra DL12 RGB lasersystem som styrdes via ett Dreamlaser.Net på tidskod. Bandet, teknik-crewet och alla inblandade var mycket nöjda efter att ha sett resultatet och vi hoppas att vi får återkomma snart igen. För att se Little Great Things uppträdande besök vårt videogalleri.

Melodifestivalen 1.png

Melodifestivalen 2.png

umea_kulturhuvudstad logo.png2014-02-01 Umeå Kulturhuvudstad 2014 - Laserimage DL12 G Beam Module
När Umeå invigde Kulturhuvudstadsåret 2014 ville ljusdesignerna från Lumination of Sweden ha en statisk laserstråle som lyste från stadshuset och över hela gågatan för att stoppas på Umeås centralstation.

Avståndet var ungefär en kilometer och man ville ha en tight och ljusstark stråle som verkligen syntes hela vägen. Valet föll då på vår DL12 G Beam Module, en extremt ljusstark laser med en laserstråle som är extremt smalstrålande. Resultatet blev över förväntan och då strålen stoppades på klocktornet var inte strålen större än 30 cm i diameter.

Umeå laser.png

P3 Guld + Elliphant.png2014-01-19 P3 Guld Göteborg (Mando Diao & Elliphant)
När P3 Guld genomfördes i Göteborg på Scandinavium och priser delades ut till den svenska musikeliten fick Laserimage leverera laserteknik till Mando Diao och Elliphants uppträdanden. Till Elliphant levererade vi bl.a. DL12 RGB lasersystem som styrdes med 6ch Panglin QM2000 Net via tidskod. Ett klipp från Elliphants Medley @ P3 Guldgalan 2013 kan ni se i vårt videogalleri.

lights_logo.png2013-12-01 November Lights Stockholm
Premiären av Summerbursts systerfestival November Lights blev en succé. Tele 2 Arena såldes ut totalt och tusentals gäster dansade till bl.a. Tiësto, Nause, Dimitri Vegas & Like Mike, Sander van Doorn och Blasterjaxx.

Våra DL12 RGB visade verkligen att de har styrkan och strålkvalitén för att passa på riktigt stora arenaevents och konserter vilket bilderna nedan visar.


November Lights.png
Foto: www.stureplan.se

2013-12-01 Dreamhack Winter 2013

Slush logo.jpg2013-11-15 Slush lasers 2013, never forget. Helsinfors (Finland)
Slush 2013 lockade över 2 500 företag och 10 000 gäster inom teknik, "start-ups" och investeringar. Förutom flera av världens största tidningar, ministrar, presidenter och företagsledare fanns Laserimage på plats med ett flertal DL12 RGB lasersystem samt speglar. Vi använde bl.a. speglar och 12W fullfärgslasersystem för att rama in mässan och skapa en högteknologisk atmosfär. För mer info besök: www.slush.org/.

Slush Laserimage.png

Quality logo.png2013-09-27 Grand Opening Quality Hotel Friends Stockholm
Ska den Norske hotellmagnaten Petter A Stordalen inviga ett nytt hotell gör han det alltid på ett spektakulärt sätt. Så när nya Quality Hotel Friends invigdes samlades gästerna inne på Sveriges nya Nationalarena Friends med plats för 65 000 personer.

Vårt uppdrag var att programmera en show till av kunden vald musik. Detta gjorde vi genom att använda över 100W flerfärgslaser, flera Pangolin QM2000.Net över nätverk samt rökteknik för att fylla hela Friends Arena med tunn rök för att framhöva alla lasereffekter. En film från invigningen finns att se i vårt filmgalleri.

Friends-1.png

Friends-2.png
Foton tagna på ca 150m avstånd på Friends Arena

WTP.png2013-08-31 Axwell + Where's the Party by Carlsberg @ Sjöhistoriska Stockholm
När Axwell genomförde sin största solo-spelning i karriären gjorde han det i Stockholm tillsammans med Carlsberg och vi fick leverera laserteknik till det gigantiska tältet i form av sex stycken kraftiga DL12 RGB lasers med rökmaskiner.

WTP Laser 1.png
Foto: www.stureplan.se

WTP Laser 2.png
Foto: www.stureplan.se

WKND LOGO.png2013-08-18 Weekend Festival 2013 - Helsingfors Finland
Den nya supersatsningen på en festival med stora inslag av elektronisk musik gick verkligen hem i Finland. Efter stor uppmärksamhet i dagspress, sociala medier mm lyckades arrangören fylla festivalområdet till bredden med publik och scenerna med internationella akter som Armin van Buuren, David Guetta, Calvin Harris och Sebastian Ingrosso.
WKND DJs.png
Weekend Festival lockade 45000 besökare och Laserimage fick i uppdrag att leverera laser till de två största scenerna och med över 80W laser så levererade vi en lasershow utöver det vanliga i Finland. Lasertekniken fick mycket positiv uppmärksamhet i Finsk media både innan och efter festivalen.

Pga festivalens placering fick vår LSO (Laser Safety Officer) en tuff uppgift då vi hade strikta riktlinjer från Finnavia och STUK (Finska Strålsäkerhetsmyndigheten) hur vi fick rikta lasern för att inte störa in och utflygningen från den internationella flygplatsen Vantaa som för andra gången i historien stängde av hälften av landningsbanorna för att lasershowen skulle kunna genomföras.

WKND-1.png

WKND-2.png

tiesto logo.png2013-07-28 Summersound Festival 2013 Helsingfors
Finlands största elektroniska inomhusfestival fyllde Helsingfors Mässcentrum till bristningsgränsen.

summersoundfestival logo.png
Det kom nog inte som en överraskning med den line-up de presenterade! Gareth Emery, Axwell, Faithless, Above & Beyond, Knife Party, Hardwell, Steve Angello, Nicky Romero, W&W, Sander van Doorn, Markus Schulz, Alex Kunnari och Tiësto var några av de stjärnor som uppträdde på festivalen. Vi tackar Summersound för gott samarbete och ser fram emot nästa års upplaga!

Summersound-1.png
Photos by Summersound Festival - Sessions 2.

Summersound-2.png
Photos by Summersound Festival - Sessions 2.

Summersound-3.png
Photos by Summersound Festival - Sessions 2.

Palmesus logo.png

2013-07-21 Palmesus - Nordens största strandfest
Tillsammans med Pyroteknikk.no levererade vi specialeffekterna till 5-års jubilerande Palmesus Festivalen som är Skandinaviens största strandfest och ägde rum under två dagar i Kristiansand i södra Norge.

Uppträdde på stranden i den 30-gradiga värmen inför 15 500 gäster gjorde bl.a. Faithless, Nelly Furtado, Fedde Le Grand, Karpe Diem och Svenska Axwell. Vi fick leverera fullfärgslaser, styrning samt personal.

guetta avicii.png2013-07-07 Calvin Harris x 2 samt David Guetta, Avicii & Steve Angello
När Calvin Harris Gästade Norge och Sverige för en kort Nordenturné fick Laserimage leverera laserteknik.

Samma helg genomfördes Odderöya Live i Kristiansand där vi återigen med våra Norska vänner på Pyroteknikk.no fick vara med och leverera Special FX. Den Norska arrangören sparade verkligen inte på krutet utan hade fyra headliners på scenen samma kväll! Laidback Luke, Steve Angello, Avicii och David Guetta och vi fick återigen leverera laserteknik till den franska megastjärnan och vår egna Svenska superstjärna Avicii.

Axwell Summerburst logo.png2013-06-14 SB2013 - Ullevi = Utsålt, Stockholms Stadion = Utsålt
När SPG Live arrangerade Summerburst för tredje året i rad fyllde de Nya Ullevi i Göteborg x 2 samt Stockholms Stadion x 2 vilket gjorde det till Sveriges största och mest välbesökta festival 2013.

Vi fick leverera laser och rökteknik till akter som David Guetta, Axwell, Sebastian Ingrosso samt Steve Angello.

Vi tackar för förtroendet och tror att festivalen lyckas locka lika många gäster under 2014. För mer info besök: www.summerburst.se/ .


Volt.png2013-06-06 VOLT Festivalen i Uppsala 2013
Tillsammans med konstnären Johan Holm gjorde vi installationen LSR 3.0 på Voltfestivalen i Uppsala. Resultatet kan du se i vårt filmgalleri och mer information om festivalen finner du på http://voltfestivalen.se/2013.

logo hungerhjälpen Avicii.png2013-06-01 Avicii @ Hungerhjälpen 2013

Då Avicii uppträdde på Hungerhjälpen som anordnades av SVT och Radiohjälpen fick vi leverera samtlig laserteknik samt tekniker som fick styra lasern live på den direktsända TV-galan. En klipp från TV-sändningen finns att se i vårt videogalleri.


2013-04-07 Darin on Tour
Efter succén med Så ska det låta drog Darin ut på Turnén och inför turnépremiären ville han bjuda publiken på något extra. Det blev Magnus Uggla som gjorde ett inhopp tillsammans med Darin samt lasereffekter från fyra stycken 12W RGB lasers från Laserimage. Allt styrdes live från en Dreamlaser Controller och en kort film från konserten finns i vårt filmgalleri.

DDJA.png2013-03-31 Danish Deejay Awards 2013 Köpenhamn
DDJA arrangerades 2013 i Ballerup Super Arena i Köpenhamn och det utsålda eventet sändes även i Dansk TV (TV2). Vi fick leverera samtlig laserteknik som styrdes live under kvällen.

Du kan se uppträdandet med Medina här där vi använde fyra stycken DL12 RGB med en Dreamlaser Controller.

Fatboy Slim logo.png2013-03-10 Pacifique 2013 Helsingfors
När Fatboy Slim gästade Serena Waterpark utanför Helsingfors under Pacifique 2013 fick vi leverera lasertekniken. Eventet var väldigt tekniskt påkostat med vatteneffekter, pyroteknik och massor av ljud och ljus.

DL12RGB_0.png2013-02-20 en ny standard för laserteknik i Norden är satt
Vi har nu flera nya DL12 RGB lasersystem på hyran. Systemet mäter bara 43x29x20 cm och levererar hela 12W balanserat vitljus med bästa strålkvalitet så nu behöver man inte bära på tunga gaslasersystem, arbeta med glasfiber eller dra 63 och 125A kablage och vattenslang för att få en riktigt kraftig fullfärgslaser. Kontakta oss gärna för mer info om de nya systemen eller för att få en demonstration.

För att se ett filmklipp där lasrarna används besök vårt videogalleri och se filmen från Club Colors Festival 2012.

2013-02-01 Nya föreskrifter och rekommendationer från SSM
Den 1:a februari 2013 träder Strålsäkerhetsmyndighetens allmänna råd om tillämpningen av föreskrifterna om laser och intensivt pulserat ljus i kraft. Det ersätter då SSMFS 2008:14 Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om lasrar.

De allmänna råden och tillämpningen kan du läsa mer om på vår sida om lasersäkerhet.

LUX-iris-hires.png2013-01-10 LUX Helsinki 2013
2013 fick vi återigen tillsammans med Suneffects leverera laserteknik till årets upplaga av LUX Helsinki. Ljuskonstnären Jukka Huitilas ville toppa sin 72 meter höga ljusinstallation på Olympiatornet med en extremt ljusstark laser som skulle vara kontrollerbar med DMX vilket vi löste med en DL12 G samt ett Dreamlaser.Net.

För mer info besök: http://luxhelsinki.fi/se/.

2012-12-25 Meshuggah The Ophidian Trek European Tour 2012
Mesh-eu_rig2 small.png När det Svenska progressive/math metal-bandet Meshuggah (vinnare av bl.a. P3 guld årets rock/metall 2013) skulle ut på sin Europaturné The Ophidian Trek ville bandet komplettera ljusriggen med laser. De skulle vara små, smidiga och lättriggade lasrar som kunde styras med DMX. Lösningen blev fyra stycken DL1 G som styrdes med ett Pangolin QM2000.Net med Live Pro som styrdes via DMX.

Ett lättriggat och enkelt system som gav ljusdesignern Edvard Hansson möjligheter att sätta alla quer och styra alla laserparametrar från sitt Grand MA.

För mer info besök Meshuggah.net


Foto: Meshuggah / Edvard Hansson

2012-12-22 LSR 2.0 - DAY OF DOOM


Tillsammans med bild och ljuskonstnären Johan Holm gjorde vi en tillfällig ljusinstallation som vi programmerade till specialgjord musik. Vi använde tre stycken DL3 RGB lasersystem med tre Pangolin QM2000.Net samt ett stort antal reflektionsspeglar. För mer information kontakta Fictionform.

colors.png2012-12-07 Club Colors Festival 2012
Årets upplaga av Colors Festival hade superstjärnor som Ferry Corsten, Alesso, Mark Knight, Aly & Fila, Darude, Alex Kunnari, ATB, Chuckie och Arty på scenen.

Då arrangörerna ville ha laser som verkligen syntes så levererade vi tre stycken av våra DL12 RGB lasersystem. Med 36W fullfärgslaser från tre lasers så kunde vi verkligen fyllda Kaapelitehdas i Helsingfors med laser i alla färger trots flera stora moving heads, LED-skärmar och andra ljusstarka effekter.

För att se ett filmklipp från eventet besök vårt videogalleri.

2012-11-26 Dreamhack Winter 2012 - Jönköping
dreamhack.png DreamHack är världens största digitala festival och är dessutom enligt Guinness Rekordbok världens största LAN-fest (under 2009 lockade de över 200 000 unika besökare till sina event). Festivalen som är öppen dygnet runt startar med en officiell öppningscermoni där DreamHack återigen valde att använda laserteknik från Laserimage.

Dreamhack pics.png
Foto: Brita Jonsson

Inför årets event användes tre stycken DL12 RGB (12W Fullfärg); tre stycken DL5 G (5W grön) samt fyra stycken DL3 RGB (3W fullfärg). Allt styrdes med fem kanaler Dreamlaser.NET samt fem stycken Pangolin QM2000.Net som styrdes med Pangolin ShowTime samt en Pangolin TC 2000.

Besök vårt videogalleri för att se invigningen.

90s.png2012-10-07 - We Love the 90s - Nordens Största 90-talsturné - Norge, Sverige, Danmark
När Collings Entertainment skulle arrangera årets upplaga av We Love the 90's så gjorde de det ordentligt. Med artister som E-Type, Snap, Culture Beat, Haddaway och den tyska supergruppen Scooter (i Oslo tillsammans med Alexander Ryback) blev det spelningar för utsålda arenor från Bodö i norr till Köpenhamn i syd. Vi fick tillsammans med Pyroteknikk.no ta fram en laserlösning som skulle passa med all pyroteknik och Scooters hårda krav på teknik och tekniker.

Till Telenor Arena levererade vi bl.a. fem stycken fullfärgslasers samt tre stycken gröna lasers med Dreamlaser styrning samt Pangolin QM2000 vilka kördes på tidskod via en Pangolin TC2000.

Efter showen i Göteborg kunde läsa följande i Expressen:
"understruket av en pyrobudget som antagligen motsvarar en hel Melodifestival"; "I samma ögonblick som E-Type äntrar scenen och fyrverkerierna börjar smälla står det klart att övriga artister är statister" och "BÄST: Laserkanonerna."

Ett klipp från Scooter @ We Love the 90s (Telenor Arena) kan ni se i vårt videogalleri.

scooter-logo_0.png2012-10-05 - Scooter the Big Mash Up Tour 2012 - Oslo
När Scooter kom till Oslo för sitt stopp under "The Big Mash Up Tour" fick vi återigen leverera en komplett laserlösning med fullfärgslaser samt tekniker.

popaganda.png2012-08-25 - Teddybears Sthlm @ Popaganda Festivalen - Stockholm
När Teddybears Sthlm skulle avsluta 2012 Popagandafestival ville de göra det på ett spektakulärt sätt. Vi fick därför i uppdrag att till ett par av deras låtar använda laser på den stora scenen. Trots tight tidsschema lyckades vi inom den korta tidsramen få klart alla tillstånd som krävdes från både Strålsäkerhetsmyndigheten och Transportstyrelsen och leverera en show enligt bandets önskemål.

FYT3LBRUETTE3QSR.png2012-08-10 Lars Vaular @ Øyafestivalen 2012 - Oslo
Tillsammans med Pyroteknikk.no levererade vi special FX och laser till den Norska prisbelönte rapparen Lars Vaulars uppträdande på Øyafestivalen 2012. Förutom laser så levererade vi även rökmaskiner för att täcka hela området framför scenen med en rökdimma för att framhöva laserstrålarna som verkligen syntes bra i Oslonatten.

För mer info besök: www.oyafestivalen.no/ samt www.pyroteknikk.no/

Öyafestivalen.png

voice of finland 2012.png2012-05-26 Grattis Loreen! Vinnare av Eurovision Song Contest 2012
Efter att Svenska Loreen vann Eurovision Song Contest fick hon uppträda på flera stora events runt om i Europa.

Vi fick bl.a. vara med och leverera laserteknik till ett stort uppträdande i Stockholm samt till hennes uppträdande på finalen av The Voice of Finland som direktsändes i Finsk TV.

Laserpoint%20logo_0.png2012-04-14 Whiteout 2012- Helsingfors
Vi fick återigen äran att leverera laserteknik till Finlands mest påkostade dansevent Laserpoint//Whiteout. Det var återigen över 3 500 personer som samlades i Kabelfabriken i Helsingfors för att se världskända DJs som Faithless, Darude och Orkidea uppträda.

Laserpoint 2012.png

Avicii.png2012-03-04 - Avicii fyller Ericsson Globe i Stockholm
När den Svenska superstjärnan Avicii (då rankad nummer 6 i världen enligt DJ Mag) skulle spela i Stockholm sålde han ut Stockholms Nationalarena hela 3 gånger. För att skapa en riktigt spektakulär ljusshow utöver det vanliga fick vi leverera över 20 stycken lasersystem samt rökteknik från bl.a. Look Solutions (Viper LI Deluxe) för att fylla hela den gigantiska byggnaden vilket gjorde att vi kunde fylla hela Globen med laserstrålar.

Avicii header.png

Flera olika klipp från kvällarna när vi live körde våra lasersystem kan ni se i vårt videogalleri.

2012-01-22 Maskinen @ P3 Guldgalan 2012 - Göteborg
P3 Guld + Maskinen.png P3 Guld är ett musikpris som sedan 2003 årligen delas ut av den svenska radiokanalen Sveriges Radio P3 till svenska artister inom pop, rock, hiphop och liknande. Priserna delas ut på P3 Guldgalan i januari varje år till artister vars skivor getts ut under det gångna svenska musikåret. Galan sändes direkt både på radio och i TV.

Till årets upplaga av P3 Guld ville Maskinen ha en tidskodad show då de framförde "Krossa alla fönster" samt "Liv och död". Vi tackar Maskinen för förtroendet och hoppas på flera framträdanden tillsammans i framtiden. Ett klipp från Maskinen @ P3 Guldgalan kan ni se i vårt videogalleri.

LUX Helsinki.png2012-01-09 LUX Helsinki 2012 - en lysande idé mitt i Helsingfors
Lux Helsinki kommer med ljus under den mörkaste årstiden med flera verk och eldkonstföreställningar som visades i stadskärnan. Laserimage fick tillsammans med Suneffects leverera laserteknik till 2 av 5 installationer.

På det av Alvar Aaltos designade Finlandiahuset där Juha Rouhikoskis: Föränderliga landskap visades användes en DL18 RGB (18W balanserat vitljus) som i en tidskodad sekvens animerade en vit fiskmås som sakta flög över Finlandiahusets fasad som sakta ändrade i färg och mönster likt ett föränderligt landskap.

På Jukka Huitilas konstverk Variant Spectrum på Olympiastadions torn användes en 12W grön laser som placerades på 72 meters höjd med en laserstråle som sakta svepte över Helsingfors innerstad. För att strålen skulle ha en bra synbarhet räckte det inte enbart med hög styrka utan vi fick med hjälp av speciell optik se till att lasern levererade ett laserljus med högsta tänkbara strålkvalitet och därigenom garantera en extremt hög ljusstyrka även på långa avstånd. För att se ett kort klipp från Variant Spectrum klicka här.

I den Finländska vintern är även vädret en faktor så lasrarna placerades i speciella väderskyddade boxar som garanterade att lasrarna kunde arbeta i sin optimala temperatur trots stora temperaturförändringar utomhus.

För mer info besök: http://luxhelsinki.fi/se/.

Tiesto Club Life.png2011-12-18 Tiësto säljer ut Ericsson Globe
Tiësto som nyligen röstades fram som ”The Greatest DJ of all times” enligt tidningen MixMag lyckades fylla Ericsson Globe till bristningsgränsen med 7 600 personer. Club Life som är namnet på hans senaste världsturné gästades förutom av huvudakten Tiësto även av Nicky Romero, Hardwell och Alesso. Vi fick nöjet att återigen leverera laser samt rökteknik till världens största sfäriska byggnad och till en av den elektroniska musikens giganter.

Tiesto1.png

Tiesto2.png

För mer info besök: http://tiestosweden.se/.

Stjarnklart.png2011-12-18 Stjärnklart 2011 (Carola Häggkvist, the Poodles & Tommy Körberg)
Under Stjärnklarts utsålda Julturné 2011 runtom i Sverige fick vi äran att leverera laserteknik till två akter. Svenska Schlagerdrottningen Carola som uppträdde tillsammans med the Poodles samt Tommy Körberg som framförde Anthem från musikalen Chess i ett hav av laserstrålar.

Vi levererade 6 lasersystem som styrdes från ett GrandMA Full-Size via 3 stycken Pangolin boxar.

Solvalla.png2011-12-01 Premiär för V86 på Solvalla
När V86 hade premiär på Solvalla ville de projicera den gamla V64 samt den nya V86 logotypen på banans innerplan i ett riktigt stort format. För att det skulle synas med alla dagsljuslampor som sitter runt om på Sveriges nationalarena fungerade det inte med en vanlig storbildsprojektor.

Vi fick därför i uppdrag att animera samt med en 18W RGB laser projicera logotyperna. Trots extremt ljusa förhållanden lyckades vi utan problem att genomföra uppdraget.

2011-09-20 Where's the Party? by Carlsberg featuring Axwell (Båstad, Visby, Göteborg & Stockholm)
WTP Sthlm.png

Konceptet Where´s the Party? By Carlsbergs mål är att ta Miami och Ibiza till Sverige. Showen kombinerar super stjärn DJs som Axwell (Swedish House Mafia) och den ledande scentekniken i form av ljud, ljus, pyroteknik och såklart Laserimage lasersystem, allt med en Carlsberg twist som ska ge besökarna gåshud!

Och de lyckades, hela turnén var utsåld och till finalen i Stockholm kom cirka 5 000 personer! Några korta klipp från turnén kan ni se i vårt videogalleri.

För mer info besök: http://www.facebook.com/CarlsbergSweden och http://www.facebook.com/axwellofficial.

Pangolin software_0.png2011-08-11 Laserimage goes BEYOND Ultimate
Som Pangolins svenska representant presenterar vi framtiden för lasershower, Pangolin BEYOND. BEYOND kombinerar kraften och funktionaliteten hos LD2000 tillsammans med användarvänligheten och snabbheten hos QuickShow. Vi kan nu erbjuda alla tre program från Pangolin både för köp och hyra.

Alla versioner av BEYOND programvaran fungerar på både QM2000 och Flashback 3 hårdvara och den är också bakåtkompatibel med LD2000 och QuickShow, så att du kan konvertera alla dina favorit LD2000 och QuickShow-shower till BEYOND. Mjukvaran finns i tre versioner: Essentials, Advanced och Ultimate och Pangolin erbjuder uppgraderingar mellan de tre versionerna och även uppgraderingar från ett befintligt LD2000 och QuickShow till BEYOND. Laserimage har investerat i Beyond Ultimate, Pangolins nya flaggskepp med bl.a. fullt 3D stöd. För mer info besök www.pangolin.com/BEYOND.

DL18RGB_0.png2011-08-10 DL18 RGB Nordens ljusstarkaste diodlasersystem
Vi visar igen framfötterna när det gäller att ha den ledande lasertekniken på hyran genom DL18 RGB. Lasersystemet levererar hela 18W balanserat vitljus och gör det till Nordens ljusstarkaste diodlasersystem. DL18 RGB är bestyckat med bästa tänkbara laserteknik i form av dioder, optik, elektronik och 6215 scanners från Cambridge Technologies gör det möjligt att projicera riktigt stora avancerade projektioner som kräver supersnabba galvanometrar.

2011-05-15 RUSSEBUSS 2011 - "Årets rigg" och "Årets ljus" för Timeless och Laserimage
russ2011.png
När de norska studenterna firar sitt Studentfirande gör de det ordentligt. Teknikfirmor från Sverige, Norge, Danmark, England, Belgien m.fl. levererade teknik till årets Russ. Vi placerade oss trots stenhård konkurrens som nummer 1 i Lillehammer med "Årets rigg 2011" och i Tryvann fick vi återigen kliva överst på prispallen med bussen Timeless och motta utmärkelsen "Årets Lys 2011".

Vi har redan startat designen av bussar för 2012 för vilken vår målsättning återigen är att placera oss på ledande platser!

Se Russetids officiella after-movies från Landstreffet på Lillehammer 2011 och Tryvann - Ditt livs party 2011

2011-05-08 Pryme 2011 - Köpenhamn
Hardstylers.com är Danmarks ledande arrangörer av hardstyle dansevents och inför deras stora vårsatsning Pryme 2011 fick vi åter komma tillbaka till Köpenhamn.

Resultatet kan ni se här: Aftermovie Pryme 2011. Vi tackar för förtroendet och ses på XStatic 2011.

Wicked.png2011-05-01 Musikalen Wicked på Helsingfors Stadsteater
Under 2010 - 2011 genomförde Helsingfors Stadsteater sin största satsning någonsin. I musikalen Wicked som bygger på Trollkarlen från Oz ville ljussättaren använda fullfärgslaser som en effekt på alla 80 föreställningar.

Vi fick till uppgift att specialprogrammera ett antal lasereffekter som ljusteknikern skulle starta från sitt ljusbord via DMX. För detta levererade vi ett DL3 RGB lasersystem, Pangolin QM2000 med LivePro samt rökteknik. Då STUK (Finlands Strålsäkerhetsmyndighet) har mycket högt ställda krav på säkerhet fick vi tillsammans med teatern ta fram nya säkerhetsrutiner, genomföra vissa modifieringar av scenen samt utbilda ansvariga tekniker.

scooter-logo.png2011-04-30 Scooter live på Östersjön

Den tyska gruppen Scooter som sålt över 25 miljoner skivor, belönats med över 80 guld och platinumskivor och och har haft över 23 topp tio hits uppträdde i veckan på ett Silja Line fartyg på Östersjön.

Med en sådan artist ville arrangören 100% Party ha en riktigt spektakulär lasershow. Vi genomförde mätningar på plats för att se till att lasershowen var säker både för publiken och för den känsliga kamera och videoutrustning som fanns på plats och resultatet kan ni se i vårt videogalleri.

2011-04-17 Whiteout 2011 - Helsingfors
laserpoint2011-2.png

Laserpoint logo_0.png
Laserpoint//Whiteout är Nordens ledande inomhus dansevent och även 2011 var det helt utsålt inför eventet på Kabelfabriken i Helsingfors. Saander van Doorn, Orkidea var två av huvudakterna på detta teknikladdade event som innehöll 26 stycken lasersystem, massvis av pyroteknik, CO2, eldmaskiner, rörliga trossar och hundratals armaturer.

För fler bilder besök http://www.labyrinth.fi/.

laserpoint2011.png
Fotograf Karo Holmberg (Sessions 2).

2011-03-20 Sebastian Ingrosso (SHM) @ München Bryggeriet - Stockholm
Ingrosso 1.png

Ingrosso 2.png
Den 18 och 19 mars genomförde den svenske supertalangen sina två största Stockholmspelningar under sin karriär. Som soloartist och genom Swedish House Mafia, har han rönt massiva listframgångar över hela världen. Singeln ”One” sålde guld i över tio länder och blev den snabbast säljande listettan på internetmusikaffären Beatport någonsin.

Vi fick leverera lasertekniken till vårens största elektroniska musikevent i Sverige och tackar Ingrosso för 2 magiska kvällar i Stockholm.

Monday%20Bar.png2011-03-10 Ferry Corsten @ MB Spring Cruise 2011
mondaybar laser 2011.png
När Mondaybar genomförde sin årliga Spring Break Cruise spelade bl.a. Ferry Corsten (rankad topp 10 på över världens största DJs de senaste åren). Filmer från hans spelning och andra finns i vårt filmgalleri.

Madcon.png2011-02-05 MADCON Glow Tour 2011
På turnépremiären av Madcons Glow Tour 2011 På Rockefeller i Oslo ville arrangören och Pyroteknikk.no som håller i alla specialeffekter göra något speciellt. Vi projicerade bl.a. Madcons logotyp på en stor specialsydd backdrop på introt och projicerade klassiska lasereffekter som solfjädrar och beams under konserten. För att se en film från konserten besök Madcons Youtubekanal.

2010-12-26 Eric Prydz @ Annexet - Globen
Prydz1.png

Prydz 2.png
En ny juldagstradition startades den 25 december 2010 när Stureplansgruppen bjöd in en Eric Prydz (med 3 stycken topp 2 singlar i bagaget), vår svenske technokung Adam Beyer samt den tyska stjärnan Jerome Isma-Ae till ett unikt dansevent.

Annexet i Stockholm förvandlades för en kväll till en nattklubb av högsta internationella standard med LED skärmar, pyroteknik och självklart lasersystem från Laserimage.

Fotograf: Mathias Nordgren, Stureplan.se

2010-11-25 Fler lasersystem på hyran
Vi har befäst vår position ytterliggare som det laseruthyrningsföretag som har flest lasersystem på hyran genom att investera i fler lasrar. Vi har nu 7 stycken DL3 RGB fullfärgslasersystem samt 25 gröna lasersystem i storlekar mellan 0,5 - 5W samt ett flertal Coherent Innova gaslasersystem på styrkor från 4W upp till över 30W för uthyrning.

M12.png2010-11-07 Majestiq 12 Sveriges största dansevent
Arrangören bakom Club Aqua samlade över 3 000 personer till eventet Majestiq 12 i Stadium Arena, Norrköping. För en fest av den här kalibern ville arrangören ha en lasershow av högsta internationella standard och för att kunna möta upp till de kraven levererade vi över 20 stycken DL lasersystem som alla styrdes med Dreamlaser Controllers.

Kvällens line up inkluderade artister som Fausto (NL), Technoboy (IT), The Prophet (NL), Hardstyle Masterz - live (IT) and Neophyte (NL).

För att se en film från eventet besök vårt filmgalleri här.

2010-10-05 Tiësto and Axwell spelar på utsålda events med lasrar från Laserimage
Axwell.png
Tiësto och Axwell har nu spelat i Sverige på två utsålda konserter. Tiësto spelade för över 5 000 personer på Annexet - Stockholm Globe Arenas på hans Sverigestopp under hans "Kaleidoscope Tour".

Axwell från Swedish House Mafia spelade för ett utsåld Munchenbryggeriet. En konsert som var finalen för Where's the Party by Carlsberg och hans första Axwell Heart 2010 spelning som annars är för de större arenorna och de stora festivalerna.

För mer info besök: http://www.tiestosweden.se/ och http://www.axwell.co.uk/.

För att se några klipp från eventen besök vårt filmgalleri här och för bilder besök vårt fotogalleri här.

elvefestivalen.png2010-08-30 Donkeyboy @ Elvefestivalen 2010 - Drammen Norge
När Norska bandet Donkeyboy spelade i sin hemstad Drammen som huvudakt på Elvefestivalen ville de bjuda publiken på något extra. Vi levererade tillsammans med norska firman Pyroteknikk specialeffekter i form av laserteknik (sju lasersystem användes), CO2 kanoner, konfettimaskiner samt stora silverfärgade ballonger till konserten som fick mycket bra betyg i media båda för det musikaliska och för effekterna http://dt.no/kultur/elvefestivalen/hjemmeseier/

För mer information besök: http://donkeyboymusic.no/ och http://www.drammen-elvefestival.no/.

Slottsfjell.png2010-07-19 Kelis @ Slottsfjell Festival 2010 - Tønsberg Norge
När den amerikanska Hip-Hop/RnB artisten Kelis (känd med bl.a. låten Milkshake) uppträdde som huvudakt på den utsålda festivalen Slottsfjell 2010 i Norge fick vi leverera lasereffekterna. Vi använde 4 x DL3 RGB och 1 x DL5G under uppträdandet. För mer information besök: http://www.iamkelis.com/ och http://www.slottsfjellfestival.no/. Fler bilder finner ni på http://www.flickr.com/laserimage/.

Kelis Laser.png

Laserpoint logo.png2010-06-28 Nya bilder samt filmer från Laserpoint finns nu on-line
Laserpoint pics 1.png
Fotograf Karo Holmberg (Sessions 2).

För att se filmer besök vårt filmgalleri här och för bilder besök vårt fotogalleri här.

2010-04-16 Grattis lasern på 50-årsdagen!
Lasern fyller idag 50-år! Läs mer i länken nedan:
http://www.cnn.com/laser50year

2010-04-19 Labyrinth // Laserpoint // Whiteout - Helsingfors Finland
Det årliga danseventet Labyrinth // Laserpoint i Helsingfors hade i år temat Whiteout och lockade 3 000 vitklädda gäster (utsålt). Vi fick leverera över 20 stycken DL lasersystem som användes på det 120 meter långa main-floor.

Whiteout_0.pngBilder och filmer finns i vårt galleri. För mer info besök: www.laserpoint.fi

2010-04-03 XStatic + Club Awards 2010 - Köpenhamn Danmark
Xstatic 2010.png På XStatic 2010 spelade ledande hardstyle DJs som Showtek, Technoboy, Zany and Morten Breum i Club Denmark Hallen som är en av Nordens största hallar. Följande dagen arrangerade the Voice TV och XEvents Club Awards 2010 med flera ledande artister. Eventet TV sändes i bl.a. England och Danmark. För de båda eventen levererade vi inte mindre än 16 stycken DL lasersystem.

Showtek skrev efter eventet följande på sin Twitter: "Wow awesome party ystrdy at copenhagen,denmark.thanks!great lasers;-)"

Bilder och filmer finns i vårt galleri. För mer info besök: www.xstatic.dk

2010-03-29 Laserimage DL05 G
16 stycken nya Laserimage DL05 G finns nu på hyran. Lasersystemen har inbyggda Dreamlaser Net kort och kan enkelt köras med DMX, Dreamlaser eller annan ILDA styrning.

2010-03-18 FIFA WORLD CUP TROPHY TOUR @ CAFÉ OPERA
FIFA World Cup Trophy pokalen färdas inför fotbolls VM i Sydafrika världen runt under ett par månader. För att fira ankomsten till Sverige arrangerade Coca-Cola en unik fotbollsfest på Café Opera, Operaterassen och Rotundan. Flera stora DJs uppträdde och bland gästerna fanns bl.a. Tiësto. Vi fick leverera 2 x DL1 G lasersystem med tillbehör och tekniker.

Monday Bar.png2010-03-14 Monday Bar Spring Cruise
Mega Star DJ Armin van Buuren (rankad no1 i världen) spelade med andra stjärn DJs som Rank 1 och Markus Schulz på ett utsålt kryssningsfartyg som gick mellan Stockholm och Tallin. Vi levererade sju DL lasersystem och ett Dreamlaser control system till kryssningen som enligt de flesta resenärer var den hittills bästa i Skandinavien. För mer info besök www.mondaybar.com

Bilder är on-line på www.flickr.com/laserimage

2010-03-09 Laserimage.se nu på engelska
Laserimage.se finns nu även på engelska för våra internationella kunder.

TC2000_front_214w_graybkgnd.png2010-02-25 Pangolin TC2000 SMTPE läsare och skrivare
TC2000 kan både skriva och läsa SMTPE tidskod. Mycket användbart när t.ex. laser, video och annat ljus ska synkroniseras och användas under t.ex. ett musikstycke under en konsert eller om man vill att lasern ska skriva vissa saker vid specifika tidpunkter.

2010-02-23 Flera nya bilder online
Vi har nu flera nya bilder online i vårt fotogalleri på Facebook. För att se bilderna klicka på ikonen nedan.

DNA.png2010-02-20 Hardstyle DNA - Oslo Norge
I helgen arrangerade Hardstyle DNA ännu ett utsålt dansevent i Oslo. På eventet som arrangerades på Ballroom spelade bl.a. Technoboy och Noizecontrollers. Vi levererade 4 x DL3 RGB samt 2 x DL1 G lasersystem. För bilder samt mer info besök http://www.hardstyle-dna.com/

Hardstyle DNA.jpg

2010-02-11 Experience @ Gamla Tryckeriet Alvik

Experience Lasershow.png

När ungdomseventet Experience genomfördes den 6 februari levererade vi 4 x DL3 RGB, 2 x DL1 G samt 1 x DL5 G lasersystem. Under eventet spelade bl.a. VDJ Stq samt den holländska DJ duon W&W. För mer info besök www.experience.se och http://www.myspace.com/wandwofficial .

pangolin-dealer.jpg2010-02-10 Pangolin Quich Show + FB3 paket
Vi kan nu erbjuda Pangolins nya smidiga styrsystem Quick Show tillsammans med ett FB3 kort för endast 4 600:- exkl. moms. Med Quick Show kan man göra avancerade programmeringar, logotyper, animationer etc. och styra dessa med en dator, MIDI eller via DMX (erbjudandet gäller tills vidare). För mer information eller för att prova styrsystemet kontakta oss.

2010-01-25 Laserimage @ Update 2010
Vi levererade 3 x DL3RGB samt 2 x DL1G till Nordsjö Update 2010. Eventet hade James Bond tema så vi satte ihop en James Bond Mix och specialprogrammerade en lasershow enigt deras önskemål. Lasersystemen styrdes med 4 x Pangolin QM2000 i nätverk.

För att se en kort film från eventet besök vårt filmgalleri här.

2010-01-18 Gå med i Laserimage på Facebook


QS.jpg 2010-01-07 Pangolin Quick Show
Pangolin har tagit fram Pangolin Quick Show som i kombination med FB3 är ett styrsystem som passar mindre laseruthyrare, nattklubbar och andra som söker ett billigare och enklare alternativ att styra sina lasersystem med.

Med Quick Show kan man hantera beams, atmosfäriska effekter, förprogrammera lasershower till t.ex. musik. projicera och skapa egen grafik som logotyper, animationer mm.

Styrsystemet kan kontrolleras via en PC, MIDI alternativt med DMX. Kontakta oss för att hyra/köpa systemet eller för att få en demonstration. För mer information se http://www.pangolin.com/QS .

2010-01-04 Laserimage på Facebook
Få senaste nyheterna om Laserimage och våra projekt direkt på Facebook! För att besöka vår sida klicka på länken www.facebook.com/laserimage .

2009-12-31 Gott Nytt År!
Vi på Laserimage önskar alla kunder och vänner ett gott nytt år! Vi hoppas att 2010 blir framgångsrikt för er alla och vi kommer under våren kunna bjuda er alla på många spännande nyheter som kommer befästa vår position som Nordens ledande lasershow leverantör.

Pangolin_0_1_0.gif 2009-12-28 SMS 2 Laser med IMU
Vi har nu köpt in Interactive Messaging Unlimited. IMU är ett datorprogram som gör det möjligt att projicera sms i realtid genom att projicera budskapet med laser på en skärm eller en vägg. Man kan också genomföra omröstningar via sms vilket idag är mycket populärt på olika TV galor och shower.

Kontakta oss för mer info eller en demonstration.

experienceNY09.png2009-12-18 Experience 2010
Vi på Laserimage har återigen blivit utvalda att leverera laserteknik till Experience 2010 som hålls på Gamla Tryckeriet i Alvik (Stockholm). Experience var tidigare Sveriges största dansevent och lockade tiotusentals beökare under sina turnéer runt om i Sverige. Till den stora festen på Stockholmsmässan 2005 kom över 6 000 besökare.

Under kvällen kommer gästerna kommer få uppleva en Laserimage lasershow utöver det vanliga. För mer info besök www.experience.se.

2009-12-15 Nobel Night Cap 2009 samt Club Nordic White Party
Vi fick återigen nöjet (för 7:e gången) att leverera teknik till Nobel Night Cap vilket är den officiella efterfesten för Nobel banketten. Vi levererade tre stycken DL3 RGB lasersystem som vi styrde med tre Pangolin QM2000.

Vi besökte sedan återigen Göteborg för Sveriges största ungdomsfest Club Nordic dit vi levererade åtta lasersystem med tekniker. För att se en kort film från Club Nordic besök vårt filmgalleri här.

DL05.png2009-12-05 Laserimage DL05
Vi har nu tagit fram ett nytt lasersystem som är bland marknadens minsta till storleken. Lasersystemet mäter endast 20 x 20 x 12 cm men levererar ändå mellan 0,5 - 1W.

Lasern är tänkt att användas i mindre lokaler samt användas som komplement till större shower där de kan ersätta reflektionsspeglar.

2009-11-18 Pangolin via DMX samt fler DL3 RGB
Vi har investerat i två stycken nya Pangolin kort med möjlighet att styra via DMX. Detta gör att ljusteknikern enkelt kan integrera laser i en show och styra den via ljusbordet för att kunna få ut animationer, texter och abstrakta mönster.

Vi har dessutom investerat i ytterliggare två stycken DL3 RGB fullfärgssystem. Vi har nu stärkt vår position som den leverantör i Sverige som har flest lasrar för uthyrning.

pangolin-dealer%20small.jpg 2009-08-25 Laserimage är Pangolins officiella återförsäljare i Sverige
Vi har idag blivit utvalda som officiell återförsäljare för styrsystemet Pangolin i Sverige. Vi uppfyllde alla krav vad gäller utbud av Pangolinsystem, möjligheter till att hålla praktiska och teoretiska utbildningar i Pangolin samt kunskap och erfarenhet av programmering och genomförande av lasershower.

Mer info finns på www.pangolin.com.

2009-08-08 Paul Oakenfold gästar Sverige
oakenfold.jpg

Sverige gästades i helgen av superstjärnan Paul Oakenfold som bl.a. ligger bakom Madonnas megahit "Celebration" som just nu toppar hitlistor världen över. Oakenfold har även gjort sig ett namn i filmvärlden då han jobbat med många soundtracks till filmer som Matrix Reloaded, Matrix Revolutions och Die Another Day. Förutom att vara förband åt Madonna genomförde han även bl.a. en spelning i Stockholm dit vi fick leverera laserteknik. För mer info besök www.pauloakenfold.com.

2009-07-31 Vi flyttar till nya fräscha lokaler
Vi har nu flyttat vårt kontor, lager samt verkstad för tillverkning av lasersystem och tillbehör. Gamla som nya kunder är välkomna på besök.

2009-06-25 Nya filmer från Dreamhack mm
Vi har lagt upp en film från invigningen av Dreamhack samt filmat lite när vi använder våra nya Laserimage DL3 RGB system. För att se filmerna besök vårt filmgalleri.

2009-06-13 Dreamhack - världens största datorspelsfestival
Dreamhack1.jpg

Dreamhack2.jpg
Foto: Alex Ljungdahl
När Dreamhack invigdes med över 10 000 deltagare fick Laserimage förtroendet att leverera laserteknik med tekniker. För att se en kortare film från invigningen besök vårt filmgalleri eller www.youtube.com/LaserimageSweden.

För mer info besök www.dreamhack.se.

2009-06-01 Stockholm bygger
Den 44 kvadratmeter stora Stockholmsmodellen är mittpunkten för en ny utställning i Kulturhuset som Stockholm Bygger presenterar. Här delar branschen och Stockholms stad med sig av sina framtidsplaner för bostadsbyggande och stadsutveckling. Förutom Stockholmsmodellen som ger besökaren en möjlighet att orientera sig i dagens Stockholm erbjuds också en upplevelse i text och bild av framtidens Stockholm.

Vi fick i uppdraget att skapa ett interaktivt lasersystem där besökaren med hjälp av en knapptryckning får lasersystemet att markera ut sevärdheter, infrastrukturprojekt i form av nya vägar, nya tunnelbanelinjer mm.

För mer info besök www.stockholmbygger.se.

Sthlmsmodellen.jpg

2009-06-01 Club Nordic
Nordic1.jpg

Nordic2.jpg

När Club Nordic intog Svenska Mässan var Laserimage på plats för att leverera laserteknik. Vi levererade totalt 6 stycken lasersystem. Alla system styrdes separat via Dreamlaser styrsystem. Besök Youtube för att se en kortare film från eventet. Club Nordic Intro,

2009-05-02 David Guetta & Kelly Rowland
Guetta.jpg

När David Guetta (rankad nr 5 i världen över världens bästa DJs) gästade Stockholm tillsammans med Kelly Rowland (från Destiny's Child) fick Laserimage leverera samtlig laserteknik.

2009-05-01 Nya fullfärgslasersystem på hyran
DL3RGB.jpg

Vi har nu 2 stycken nya Laserimage DL3 RGB fullfärgslasersystem på hyran. Systemen är byggda med laserdioder och levererar hela 3W balanserat vitljus trots att systemen enbart mäter 51x29x17 cm.

I systemen sitter det galvanometrar från Cambridge Technology (CamTech 6210) och då de är utrustade med Universal Power (50/60HZ 110-240V) kan systemen användas över hela världen utan extra transformatorer.

För att se några kortare filmer då vi använder systemet i kombination med 2 stycken DL1 besök vårt filmgalleri.


Dreamhack laser.jpg2009-01-04 Eniro, Perelli mm
Den senaste tiden har vi bl.a. levererat laserteknik till tre events med Monday Bar på Munchenbryggeriet i Sthlm, Eniros julfest (Laserimage Purelight Colour) samt till Charlotte Perellis uppträdande på julgalan i Stockholm (Laserimage DL5).

2008-10-30 NCC:s ledningskonferens 2008
När den internationella ledningen och styrelsen för NCC samlades i Berlin för sin ledningskonferens 2008 fick Laserimage leverera lasereffekter för att projicera animationer, logotyper och atmosfäriska effekter när ledningsgruppen kom till banketten efter avslutad konferens.

QM2000net.png2008-10-22 Uppdateringar av Pangolin styrsystem
Vi har uppdaterat våra Pangolin laserstyrsystem med den nyaste mjukvaran samt uppdaterat fyra stycken till Pangolin QM2000Net.

Nu är både Dreamlaser och Pangolinsystemen nätverksbaserade och kompatibla med varandra så att man genom en knapptryckning kan växla mellan de olika systemen beroende på vad man vill projicera med lasersystemen. Detta i kombination med uppgraderingen av våra befintliga lasersystem gör att vi befäster ställningen som Nordens ledande leverantör av professionella showlasersystem.

2008-10-09 Colors Festival 2008
Colours_0.jpg

När Nordens största dansevent arrangerades i Kabelfabriken i Helsingfors (ca 7000 besökare) med stjärn DJs som Erick Morillo, Tiësto, Cosmic gate, John Digweed m.fl. fick Laserimage nöjet att leverera laserteknik samt tekniker.

Vi levererade två stycken Laserimage Purelight Colour samt ett Laserimage I400Ar Argonsystem med två stycken utgångar. Arrangörerna sa efter första dagen att det var den bästa lasershowen någonsin i Finland och dag två sa de att de inte hade ord för att beskriva hur effektfulla dessa kraftfulla lasersystem var. Mer info finns på www.clubcolors.net

2008-07-20 Ny fullfärgsbänk
Vi har nu en ny 6W fullfärgsbänk på hyran, en Laserimage Purelight Colour. Lasern kommer ifrån Coherent och den är utrustad med 3st CamTech 6210 scannerset från Cambridge Technology i huvudbänken. Det finns även en utkopplare för att kunna koppla på någon av våra fibermatade scannerboxar vilket är en stor fördel i de sammanhang man vill dölja lasern i största möjliga mån eller i de fall riggningen kräver en liten och smidig laser men ändå strålkvalitén och färgspektrat som finns i en argon/krypton gaslaser.

Lasersystemet är utrustat med en 8ch PCAOM från AA-Optics samt spadar med dikroida färgfilter för snabba monokroma färgbyten.

2007-11-02 Tiësto World Tour 2007
När Tiësto, världens bästa DJ gjorde 3 stycken stopp i Sverige under sin världsturné fick Laserimage leverera showlasersystem samt tekniker till samtliga arrangemang. Till Norrköping levererades ett Laserimage DL5 lasersystem med fyra stycken utgångar varav två stycken fibermatade och till Sandviken och Stockholm levererades en Laserimage Purelight Colour. För mer info besök www.tiesto.com.

2007-09-15 Carl Cox @ Gamla Tryckeriet
När DJ legenden Carl Cox kom till Stockholm för en exklusiv spelning fick Laserimage leverera både monokroma och fullfärgslasersystem. För eventet levererade vi över 40W laser fördelat på fem utgångar vilket styrdes med Pangolin LD2000 (fyra system).

2007-09-02 Gatecrasher @ Centrum Scene Oslo
Vi fick återigen nöjet att leverera laserteknik till Norges ledande klubbarrangörer. Denna gång var det Gatecrasher som hade ett event på Centrum Scenen i Oslo. Vi levererade bl.a. ett Laserimage DL5 lasersystem med två stycken fibermatade sateliter samt ett Laserimage Purelight Colour fullfärgslasersystem.

2007-04-30 Keep it Tidy @ Sentrum Scene Oslo
Vi har i helgen levererat laser till ett av Oslos största dansevent, Keep it Tidy på Sentrum Scene och Rockefeller Center. Vi levererade 3st Laserimage lasersystem (30W Argonlaser, 6W fullfärgslaser samt ett 6W diodlasersystem med 2st fibermatade sateliter).

2007-03-13 Catella MIPIM 2007 Cannes
Laserimage fick förtroendet att leverera ett Dreamlaser lasersystem till Catellas event under MIPIM mässan i Cannes (Frankrike). Eventet hölls på stranden nedanför Croisetten och var ett av kvällens mest besökta event.

2006-12-10 Nobel Night Cap 2006
Vi har återigen fått förtroendet att leverera laserteknik till Nobelbankettens officiella efterfest, Nobel Night Cap. Det är fjärde gången vi får leverera showlaser till Nobelbankettens gäster.

COPYRIGHT © Laserimage 2018 - Terms of use & information about cookies